Jdi na obsah Jdi na menu

23.kapitola - TASM

25. 4. 2011

 


To snad nemyslí vážně! Teď! A na Příčné ulici. Harry si byl vědom toho, že je tu málo lidí, zatím..Doufejme že tu dorazí Fénixův řád brzo. I když, vzhledem k jejich schopnostem spojit se rychle...pochyboval, že tu přijdou dřív, než bude půlka ulice zničena. Přidám se jen v opravdové nouzi. pomyslel si Harry. Moc dobře si pamatoval na Taurionova slova. ,, Zasáhni jen, když to bude nezbytně nutné. Nejdřív uvažuj logicky..." Uvažovat logicky...LOGICKY! Hmm to bude těžší.

Smrtijedi pomalu ale jistě likvidovali obchody na jedné půlce ulice. Byli zády k Harrymu. Měli by si chránit záda...to jsou ale tupci..napadlo Harryho. Fénixův řád se zapojil do dění na ulici, zatímco lidé se postupně přemisťovali pryč. James se Siriusem a Lily si všimli Harryho. A sakra.. prolétlo jim hlavou. Harry se tvářil vystrašeně. Byl to dobrý herec, to se naučil na škole.

,, Harry! Schovej se někam! " křičeli na něho, a chtěli se k němu dostat. Harry jakoby mimochodem neslyšel, a stále tam stál. To se povedlo... zachechtal se v duchu. to spíš já bych o ně měl mít strach..

Bitva začala. harry zašel za roh, a dal na sebe zastírací kouzlo vysoké magie, aby ho neodhalil nikdo, ani Moody s tím svým úžasným okem.

Zase to bude na mně...povzdechl si, když viděl že Fénixův řád značně prohrává. Vydal se za nimi a pár kouzly vyřadil ze hry hned pět smrtijedů. Řád se kolem sebe jen zmateně rozhlížel. Nikoho neviděli, a oni padli k zemi?To je divné..moc divné. Harry pokračoval dál a dál. Co kouzlo, to smrtijed mimo hru. Když Voldemort spatřil, že se postavení obrátilo, přemístil se pryč. Stejně tak i ostatní z jeho armády.

Harry nezabíjel. Jen omračoval. Na co zabíjet, když to není nutné?

Zašel zase za onen roh a dal se do pořádku. Když odtamtud vyšel, vrhla se k němu Lily a spolu s ní i pár dalších lidí.

,, Harry! To jsem ráda, že jsi v pořádku! Promiň nám to, neměli jsme tě sem brát...Už tady nebudeš chodit ano?" objala ho se slzami v očích.

,, To je v pohodě mami. schoval jsem se jen za roh té budovy. Ani by mě tam nenašli. Kdo to vůbec byl. Co to mělo znamenat?" dělal hloupého - jako vždycky.

,, To nemusíš ani vědět, ale když chceš....To byli zlí lidé. Čarují nebezpečně a mohou i zabíjet. Je lepší se jim vyhnout. " řekl James. Nejspíš si myslel, že by to Harry nepochopil.. Harry se jen v duchu ušklíbl. potom se rozhodl si s nimi trochu pohrát.

,, Všiml jsem si, že jste prohrávali, jakto, že se to změnilo.?" vyptával se zvědavě.

,, To víš, my už máme v boji praxi. Možná, že to bylo štěstí." pokrčil rameny Sirius. Tsss...Já ti dám praxi...i štěstí..kdybych tam nebyl, tak by jste leželi pod kytičkami. pomyslel si Harry, a jen tak tak se držel, aby na něho něco nezavrčel nahlas.

Vydali se zpět domů, a Harry si vzpomněl, proč šel vlastně na příčnou ulici. Když byli doma, vydal se hned do svého pokoje a dal se do čtení nové knihy. Byl doma sám. Rodiče museli jet na poradu, a Teresa jela za Weasleyovými. Nic mu nebránilo, zkoušet si nová kouzla rovnou.


Zatím na řádu:


,, Zahajuji dnešní poradu." řekl nahlas Brumbál. Potom se začali bavit o dnešku, a o plánech co se chystají, samozřejmě jim řekl něco i Snape, ze schůze smrtijedů. Až asi po půl hodině někdo z řádu řekl:

,, Nevíte, jak to, že jsme je porazili? Vždyť jsme prohrávali, nemohli jsme mít proti nim šanci!"

,, To je pravda." přitakal James.

Brumbál se zamyslel. Popravdě, taky mu vrtalo hlavou jak to, že smtijedi padli bez toho, aby je oni omráčili, nebo na ně vyslali kouzla.

,, Co když tam ještě někdo byl?" navrhla jedna ze členek.

,, Ale kdo?Musel to být vážně dobrý kouzelník. Protože tohle byl nářez." přidal se Remus.

,, je to docela pravděpodobné. " připustil Brumbál. Sám o tom přemýšlel. ,, Možná, že se ten cizinec, nebo kdo to je, objeví i na více bitvách. To by bylo naše jediné štěstí." dodal po chvíli.

,, Mohli by jsme se třeba zkusit zeptat některých lidí, co tam ještě byli...Jestli někoho neviděli.." navrhla Alice Longbottomová.

,, To je dobrý nápad. Přesně tak to udělejte..." kývl Brumbál.

,, Albusi.." řekl někdo. Byl to Moody, jak si Brumbál všiml.

,, Ano, Alastore?"

,, Napadlo mě, jestli ta osoba nepoužila zastírací kouzlo...Ale na druhou stranu, jsem  nikoho pod tím kouzlem neviděl." dumal nad tím Moody.

,, To není špatný návrh. Možná že šlo o zlepšení kouzla. Každopádně, můžeme jen doufat, že nám přijde na pomoc i jindy. Ukončuji schůzi..."

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář